2024. április 19. péntek

2021. április 12., hétfő 15:19

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 12., hétfő (OS) - A Fidesz nemet mondott a szépségipari vállalkozók kompenzációjára és a kiskereskedelmi vállalkozások támogatására

A fideszes képviselők hétfőn a Vállalkozásfejlesztési bizottság ülésén elutasították az MSZP azon javaslatát, amely érdemi támogatást nyújtana a kiskereskedelmi vállalkozásoknak, továbbá lehetővé tenné, hogy a szépségipari vállalkozók legalább utólagosan részesüljenek a bértámogatásból.
     A Fidesz több tízezer vállalkozót hagyott magára bevétel és támogatás nélkül azzal, hogy kizárta őket még a szűkmarkú bértámogatásból is. Arra kényszerítették őket, hogy feléljék a megtakarításaikat vagy újabb adósságokat halmozzanak fel, és a kormány most még utólag sem akar segítséget nyújtani nekik, továbbra sem foglalkoznak a megélhetésükkel. Ugyanúgy, ahogyan a kiskereskedelmi dolgozóknak sem akar segíteni a Fidesz, annak ellenére sem, hogy az eddigi intézkedései olyan kevésnek bizonyultak, ami már munkahelyek tömegeinek megszűnését veszélyezteti.

Kiadó: MSZP Országos Központ