OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2021. április 13., kedd 10:13

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2021. április 13., kedd (OS) - Olimpia nincs, Diákváros nem is volt -

    Az elmúlt napokban nem volt egyértelmű, hogy a kínai Fudan egyetem budapesti kampusza mennyi helyet venne el a tervezett Diákvárostól. Úgy tűnik, kiderült: mindent. Sajtóinformációk szerint ugyanis a kormány törölte azt a Diákváros fejlesztési programot, ami 8-12 ezer magyar diáknak és oktatónak biztosított volna korszerű oktatási és kollégiumi lehetőséget. A helyzet tehát egyértelmű: a nemzeti szuverenitás megvédését folyamatosan hangoztató magyar kormány a kínaiak trójai falovát választja a magyar diákok helyett.

A Diákváros fejlesztési program eltörlése valójában nem Karácsony Gergelynek, az ellenzéknek, vagy éppen a Fidesz budapesti vezetőinek hadüzenet, hanem a magyar diákoknak, szülőknek, oktatóknak, általánosságban véve a magyar oktatásnak. Ráadásul, míg a kormány és a főváros megállapodása alapján a Diákvárosban a zöldterületek növekedtek volna, fenntartható közlekedési lehetőséget biztosítottak volna, addig a Fudan egyetem esetében semmilyen ezirányú információval nem rendelkezünk.

A magyar adófizetőknek többszáz milliárdos kínai hitelt kell felvenniük, többezer magyar diák lakhatási tervei mennek tönkre egy kormányzati tollvonással, megint veszélybe kerülnek az autós forgalomcsillapításra vonatkozó tervek. Mindez azért, mert a Kínai Kommunista párt politikai és titkosszolgálati terjeszkedése révbe ért Magyarországon. A NER 11. évében.

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

Ferenczi István
az LMP Budapest elnöke

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.