2024. április 16. kedd

2021. április 13., kedd 10:13

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2021. április 13., kedd (OS) - Olimpia nincs, Diákváros nem is volt -

Az elmúlt napokban nem volt egyértelmű, hogy a kínai Fudan egyetem budapesti kampusza mennyi helyet venne el a tervezett Diákvárostól. Úgy tűnik, kiderült: mindent. Sajtóinformációk szerint ugyanis a kormány törölte azt a Diákváros fejlesztési programot, ami 8-12 ezer magyar diáknak és oktatónak biztosított volna korszerű oktatási és kollégiumi lehetőséget. A helyzet tehát egyértelmű: a nemzeti szuverenitás megvédését folyamatosan hangoztató magyar kormány a kínaiak trójai falovát választja a magyar diákok helyett.

A Diákváros fejlesztési program eltörlése valójában nem Karácsony Gergelynek, az ellenzéknek, vagy éppen a Fidesz budapesti vezetőinek hadüzenet, hanem a magyar diákoknak, szülőknek, oktatóknak, általánosságban véve a magyar oktatásnak. Ráadásul, míg a kormány és a főváros megállapodása alapján a Diákvárosban a zöldterületek növekedtek volna, fenntartható közlekedési lehetőséget biztosítottak volna, addig a Fudan egyetem esetében semmilyen ezirányú információval nem rendelkezünk.

A magyar adófizetőknek többszáz milliárdos kínai hitelt kell felvenniük, többezer magyar diák lakhatási tervei mennek tönkre egy kormányzati tollvonással, megint veszélybe kerülnek az autós forgalomcsillapításra vonatkozó tervek. Mindez azért, mert a Kínai Kommunista párt politikai és titkosszolgálati terjeszkedése révbe ért Magyarországon. A NER 11. évében.

Ungár Péter
országgyűlési képviselő