OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. április 13., kedd 12:43

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2021. április 13., kedd (OS) - Védettséget az oktatásban dolgozóknak, diákoknak és családjaiknak!

    A pedagógusokat tömörítő szakszervezetek a koronavírus-járvány harmadik hullámának kezdete óta határozottan követelték, hogy az oktatásban dolgozókat soron kívül oltsák be, és a védettség megszerzéséig vezessék be az online oktatást az általános iskolákban is, ezzel védve a gyerekeket és szüleiket is. Magyarország kormánya a járványadatok tükrében meglehetősen későn határozott úgy, hogy március 8-tól az óvodákban szünetet rendel el, és az általános iskolákban tantermen kívüli, digitális munkarendben zajló oktatásra tér át; majd meglehetősen ellentmondásos kommunikáció mellett döntött a pedagógusok általános beoltásáról. Ezek a lépések kétségtelenül elengedhetetlenek voltak a járvány megfékezése érdekében, most azonban a kormány az iskolák újranyitására készül, miközben a pedagógusok még nem érték el az oltás révén szerezhető védettséget.

Követeljük az oltási protokoll betartását! A köznevelési intézményekben – így a felsőoktatási gyakorló iskolákban is – a biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtését!

A járvány sűrűn szedi áldozatait, és a jelenlegi körülmények között nem zárható ki a járvány negyedik hulláma sem.

Követeljük a közoktatásban a jelenléti oktatás április 19-i bevezetésének elhalasztását!

Ebben a helyzetben kérjük a kormányt, gondolja meg az újranyitást: halassza el és a nemzetközi példáknak megfelelően csökkentett üzemmódban indítsa újra az oktatást, vagy erre a tanévre vesse el azt.

FDSZ

     Kiadó: Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.