2024. április 16. kedd

2021. április 13., kedd 12:47

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 13., kedd (OS) - A MEKH tevékenysége ezer szállal kapcsolódik a klímavédelmi törekvésekhez

A Hivatalunk által felügyelt és szabályozott ágazatok révén tevékenységünk ezer szállal kapcsolódik az éghajlatváltozás szaktudományok által is kutatott területeihez. A probléma komplexitásából adódóan, hosszú távú megoldásként a társadalmi és gazdasági élet minden területén szemléletformálásra van szükség. Szeretnénk példát mutatni és élen járni a környezetünk megóvásában, valamint részt vállalni az éghajlatváltozáshoz kapcsolódó feladatok megoldásában - mondta Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke az Első Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferencián hétfőn.

Az Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC) konferenciája az első olyan, a témával átfogóan foglalkozó tanácskozás, ahol a területet kutató szakemberek, tudományos műhelyek az üzleti, a civil és az állami szféra képviselőivel közösen vitathatják meg a klímaváltozás aktuális kérdéseit és káros hatások mérséklését elősegítő megoldásokat.

Horváth Péter János előadásában rámutatott, hogy a MEKH feladatából adódóan az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdések zömével hatósági, valamint szakpolitikai támogatói kapcsolatban áll. A Hivatal felügyeleti tevékenysége kiterjedt a földgáz és villamos energia, a távhő és a víziközmű-szolgáltatás ágazatain túl a hulladékgazdálkodás területére is, amelyek tevékenysége jelentős hatással van a környezetünkre és a klímaváltozás folyamataira.

Kiadó: Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal