OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2021. április 13., kedd 12:47

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 13., kedd (OS) - A MEKH tevékenysége ezer szállal kapcsolódik a klímavédelmi törekvésekhez

    A Hivatalunk által felügyelt és szabályozott ágazatok révén tevékenységünk ezer szállal kapcsolódik az éghajlatváltozás szaktudományok által is kutatott területeihez. A probléma komplexitásából adódóan, hosszú távú megoldásként a társadalmi és gazdasági élet minden területén szemléletformálásra van szükség. Szeretnénk példát mutatni és élen járni a környezetünk megóvásában, valamint részt vállalni az éghajlatváltozáshoz kapcsolódó feladatok megoldásában - mondta Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke az Első Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferencián hétfőn.

Az Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC) konferenciája az első olyan, a témával átfogóan foglalkozó tanácskozás, ahol a területet kutató szakemberek, tudományos műhelyek az üzleti, a civil és az állami szféra képviselőivel közösen vitathatják meg a klímaváltozás aktuális kérdéseit és káros hatások mérséklését elősegítő megoldásokat.

Horváth Péter János előadásában rámutatott, hogy a MEKH feladatából adódóan az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdések zömével hatósági, valamint szakpolitikai támogatói kapcsolatban áll. A Hivatal felügyeleti tevékenysége kiterjedt a földgáz és villamos energia, a távhő és a víziközmű-szolgáltatás ágazatain túl a hulladékgazdálkodás területére is, amelyek tevékenysége jelentős hatással van a környezetünkre és a klímaváltozás folyamataira.

     Kiadó: Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.