OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. április 13., kedd 13:27

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 13., kedd (OS) - A Fidesz elüldözött 5500 dolgozót az egészségügyből, majd elismerte, hogy a betegellátás nem biztonságos

    Az eddigi tagadás után a Fidesz végre beismerte, hogy kritikus létszámhiánnyal küzd az egészségügyi rendszer, ugyanis a kormány által közzé tett Helyreállítási és Alkalmazkodási Tervben megállapítják, hogy "a betegek közvetlen ellátásában résztvevők száma (...) mostanra már nem tekinthető elégségesnek a biztonságos betegellátás biztosításához.".

Ez a vallomás is azt bizonyítja, hogy a Fideszben tisztában voltak a valós helyzettel, mégis - ennek ellenére - arra kényszerítették az egészségügy dolgozóit, hogy március elejére döntsenek arról, hogy az új jogviszonyt elfogadva maradnak vagy távoznak. Tudták, hogy már a koronavírus előtt is kritikus volt a létszámhiány, mégis kitartottak a tervük mellett, ami miatt 5500 dolgozó távozott a teljesítőképessége határán levő magyar egészségügyből a járvány harmadik hullámának időszakában.

Ez pedig nem egy egyszerű hiba, hanem egy olyan súlyos bűn, amelynek következményei emberéletekben mérhetők.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.