2024. április 20. szombat

2021. április 13., kedd 17:04

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 13., kedd (OS) -

Megjelentek a budapesti tehetséggondozó ösztöndíjpályázat részletei

A “TRAMBULIN Fővárosi Tehetséggondozó Ösztöndíj" célja a budapesti fiatalok tanulmányi előmenetelének támogatása, pályaválasztásuk megkönnyítése. A kiválasztásnál előnyt élveznek a halmozottan hátrányos helyzetű és hátrányos helyzetű diákok.

Budapest Főváros Önkormányzatának Közgyűlése ösztöndíjprogramot hirdet a Budapesten bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, a Fővárosi Önkormányzattal együttműködési megállapodást kötött állami fenntartású középfokú köznevelési és szakképző intézményekbe járó tanulók számára. A 10., 11, illetve utolsó évfolyamos pályázóknak legalább 3,7-es tanulmányi átlagot kell teljesíteniük. A pályázati feltételek között szerepel az is, hogy a tanuló családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nagysága a nyugdíjminimum ötszörösét, azaz 142.500  forintot nem haladhatja meg. A pályázat elbírálásánál továbbá plusz pontot kapnak azon tanulók, akik tanulmányi versenyeken helyezést értek el, vagy az iskolai élet aktív résztvevői.

Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal