OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. április 13., kedd 17:04

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 13., kedd (OS) -

    Megjelentek a budapesti tehetséggondozó ösztöndíjpályázat részletei

A “TRAMBULIN Fővárosi Tehetséggondozó Ösztöndíj" célja a budapesti fiatalok tanulmányi előmenetelének támogatása, pályaválasztásuk megkönnyítése. A kiválasztásnál előnyt élveznek a halmozottan hátrányos helyzetű és hátrányos helyzetű diákok.

Budapest Főváros Önkormányzatának Közgyűlése ösztöndíjprogramot hirdet a Budapesten bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, a Fővárosi Önkormányzattal együttműködési megállapodást kötött állami fenntartású középfokú köznevelési és szakképző intézményekbe járó tanulók számára. A 10., 11, illetve utolsó évfolyamos pályázóknak legalább 3,7-es tanulmányi átlagot kell teljesíteniük. A pályázati feltételek között szerepel az is, hogy a tanuló családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nagysága a nyugdíjminimum ötszörösét, azaz 142.500  forintot nem haladhatja meg. A pályázat elbírálásánál továbbá plusz pontot kapnak azon tanulók, akik tanulmányi versenyeken helyezést értek el, vagy az iskolai élet aktív résztvevői.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.