OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2021. április 17., szombat 09:17

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 17., szombat (OS) - A kormány ne csak tervezze, hanem valóban hosszabbítsa is meg az álláskeresési járadék időtartamát!

        Orbán Viktor többször is kijelentette, hogy annyi munkahelyet fognak létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít, sőt még azt is megígérte, hogy a 3 hónapig adható álláskeresési járadék lejárta után mindenkinek lesz munkája. Ezek azonban nem többek hazug kampányszlogeneknél, amit a KSH adatai is megerősítenek: februárban a tavalyihoz képest 104 ezer fővel kevesebb foglalkoztatott volt, a munkanélküliek körében pedig átlagosan 9 hónap volt a munkakeresés időtartama.
     A Fidesz tíz évvel ezelőtt döntött úgy, hogy 9 hónapon át járó álláskeresési járadék időtartamát lecsökkenti 3 hónapra, amivel ez lett a legrövidebb ideig nyújtott támogatás az Európai Unióban, de világviszonylatban is a sereghajtók között van. Már akkor elmondta, nemcsak az MSZP, hanem a szakszervezetek és a szakértők is, hogy ennek a döntésnek nagyon súlyos következményei lesznek.
     A Fidesz pedig a válság alatt is a munkanélküliek támogatásán spórol, miközben gazdaságvédelemre hivatkozva több ezer milliárdot szór szét az oligarchák támogatásától kezdve a propagandán át a stadionokig. Ráadásul annak ellenére teszi ezt, hogy a Helyreállítási és Alkalmazkodási Tervében elismeri, szükség van a csökkentett munkaidős foglalkoztatás megerősítésére és az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbítására.

Hazug propaganda helyett érdemi segítségre van szükség!
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.