OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. április 18., vasárnap 15:41

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 18., vasárnap (OS) - Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága április 18-án, a Műemléki Világnapon adja ki díjait. A 2021-es díjak kihirdetésre kerültek, de azok ünnepélyes átadására, a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt, egy későbbi időpontban kerül majd sor. 2021-ben négy ICOMOS Díjat és két Példaadó Műemlékgondozásért Díjat osztottak.

    Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága ICOMOS Díjjal ismerte el a bajnai Sándor-Metternich-kastély gondos helyreállítását szakszerűségéért és alaposságáért, a kiemelkedő képzőművészeti értékek gondos restaurálásáért és az épülethez illő közösségi hasznosításáért.

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága ICOMOS Díjjal ismerte el a máriapócsi Szeplőtlen Szűz Mária római katolikus templom felújítását a templom műemléki értékeivel összhangban lévő beavatkozás gondosságáért, a kutatók, tervezők, restaurátorok, kivitelezők és az építtető érzékeny, folyamatos együttműködéséért.

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága ICOMOS Díjjal ismerte el a sümegi Ramassetter-ház helyi szakemberek, vállalkozók és döntéshozók példás összefogásával létrejött kiemelkedő helyreállítását, a méltóképpen restaurált épület átgondolt, sokrétű hasznosításáért.

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága ICOMOS Díjjal ismerte el a szögligeti Szádvár romjainak konzerválását és bemutatását. A beavatkozás nemcsak a vár biztonságos, tanulságos és élményszerű látogatását teszi lehetővé, de megőrzi a rom és természet érzékeny egyensúlyát, összhangban a rom történeti és turisztikai jelentőségével.

     Kiadó: ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.