OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. április 19., hétfő 16:35

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 19., hétfő (OS) - 33 milliárd forint támogatás érkezett a szarvasmarha- és juhtartókhoz.

    Lényegében befejeződött a tejelő tehenek, az anyajuhok és a hízott húsmarha bikák után a tavalyi évben benyújtott termeléshez kötött támogatások kifizetése. Ennek eredményeképpen 33 milliárd forint segíti a gazdálkodókat - tájékoztatott az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Feldman Zsolt elmondta, hogy a korábban kifizetett előlegekkel együtt 3303 tejhasznú tehéntartó számára 23,8 milliárd forintot, 6727 juhtartó számára 7,6 milliárd forintot, míg 5630 húsmarhatartó számára hízott bikáik után 1,6 milliárd forintot utalt az Államkincstár. Mint fogalmazott, a magyar állattartás támogatása nem csak a mezőgazdasági termelés, a foglalkoztatás és a magyar külgazdasági eredmények erősítése miatt fontos, de számos környezeti és élelmiszer-önellátási szempontból is jelentős haszna van.

Az európai uniós és a nemzeti forrásból finanszírozott különböző agrártámogatásoknak jelentős szerepe van abban, hogy 2010 óta több mint 16%-kal nőtt a hazai tejtermelés, a fogyasztói tej 2020. évi importja pedig már csupán harmada a 10 évvel korábban mért mennyiségnek.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.