OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. április 19., hétfő 19:08

A Fidesz közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 19., hétfő (OS) - A Fidesz Európa tanácsi képviselői csatlakoztak az Európai Konzervatívok frakciójához

    A Fidesz Európa tanácsi képviselői csatlakoztak az Európai Konzervatívok frakciójához

A Fidesz által az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésébe delegált országgyűlési képviselők a mai napon csatlakoztak az Európai Konzervatívok–Demokratikus Szövetség jobboldali képviselőcsoporthoz, miután a hétvégén bejelentették kilépésüket az Európai Néppárt frakciójából. Bartos Mónika, Csöbör Katalin, Németh Zsolt, Manninger Jenő, Tilki Attila és Zsigmond Barna Pál ma délelőtt részt vettek a konzervatív frakció – részben személyesen, részben online megtartott – ülésén. Az ET Politikai Ügyek Bizottsága délutáni ülésén a bizottság haláleset miatt megüresedett elnöki posztjára az Európai Konzervatívok jelöltjeként Németh Zsoltot választotta meg. A Kereszténydemokrata Néppárt képviselői a néppárti csoportban folytatják munkájukat.

Az Európa Tanács a kontinens legnagyobb emberi jogi nemzetközi szervezete, amelynek 47 állam a tagja. Két fő állandó szerve a Miniszteri Bizottság – amelynek elnöki teendőit ez év május végétől novemberig Magyarország látja el – és a parlamenti közgyűlés. Az Európai Konzervatívok a közgyűlés negyedik legnagyobb, kereszténydemokrata, jobboldali képviselőcsoportja.

     Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.