OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. április 20., kedd 11:33

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2021. április 20., kedd (OS) - A Nemzetbiztonsági bizottság meghallgatja Palkovics Lászlót a Fudan egyetem ügyében -

    Palkovics László egy tegnapi interjúban a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszával kapcsolatban felmerült nemzetbiztonsági kockázatokat annyival rendezte le, hogy "nem ért a titkosszolgálati ügyekhez".
Miniszter úrnak ebben az egy dologban bizonyosan igaza van, mert ha nem így lenne, akkor tudná, hogy ha egy egyetem a Kínai Kommunista pártközpont irányítása alatt áll, diplomata képzést indít Budapesten, nemzetbiztonsági szempontból ellenőrizhetetlen kapcsolati hálókat alakít ki, akkor az bizony nagyon komoly hírszerzési tevékenységre utal. A Fudan Egyetem pont ilyen.

Palkovics Lászlót ezért várjuk a Nemzetbiztonsági bizottságba: az általa is elismert szakértelem hiányában abban talán nem is bízhatunk, hogy a kérdéseinkre választ kapunk, de legalább a nemzetbiztonsági szempontból nagyon is valós aggályainkat megoszthatjuk vele, és talán benne is aggodalmat kelthetünk.

Stummer János

Molnár Zsolt

Ungár Péter

a Nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki tagjai

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.