OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. április 21., szerda 13:45

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 21., szerda (OS) -

        Deklaráljuk, hogy a Mazsihisz a fent felsorolt tevékenységeket továbbra is hitéleti alaptevékenységként kívánja végezni. Rabbijaink hivatásának lényege a modern vallásos zsidóság, a hagyományőrző neológia megtartása – ahogyan ezt a XX. század nehéz évtizedeiben elődeik tették.
     Magyarország legnagyobb zsidó felekezete a Mazsihisz. Az általa ellátott feladatoknak és súlyának megfelelően részesül a forrásokból, azokkal transzparensen és felelősen bánik, azt a közösség javára fordítja.
Mi, a Mazsihisz rabbijai és vezetői éppen ezért értetlenül állunk az elmúlt időszak jogtalan támadásai előtt. Határozottan visszautasítunk minden gyengítési és megosztási szándékot, kijelentjük, hogy a jövőben is egységesen, rabbik és világi vezetők összefogva a magyar zsidóság érdekében végezzük feladatainkat.
     A Mazsihisz rabbijai részéről: Deutsch Péter, Deutsch László, dr. Frölich Róbert, Fináli Gábor, Kardos Péter, Markovics Zsolt, Radnóti Zoltán, Radvánszki Péter, dr. Schőner Alfréd, Szerdócz Ervin, Totha Péter Joel, dr. Verő Tamás
     A Mazsihisz világi vezetése részéről: Baneth Péter, Büchler András, Csillag Barnabás, Goldmann Tamás, Heisler András, Horváth József, Mester Tamás, Nádel Tamás, Tordai Péter, Vadász Magda, Várnai György    

     Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.