OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2021. április 22., csütörtök 15:53

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2021. április 22., csütörtök (OS) - Áfacsökkentést az egészséges immunrendszerért!

        Az alapvető élelmiszerek árainak növekedése nem állt meg, sőt turbófokozatra kapcsolt. A zöldségek, gyümölcsök árai a tavalyihoz képest még 10, 20, 30 százalékkal nőttek, így még kevesebben juthatnak hozzá ezen élelmiszerekhez. Az LMP továbbra is áfacsökkentést követel.
     Miközben a koronavírus járvány alatt fokozottan szükséges lenne, hogy egészséges, vitaminban és tápanyagokban teli zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszunk, azt tapasztalhatjuk, hogy ezen termékek árai még a tavalyi rekordmagas áremelkedésnél is jobban nőnek idén.
     Ha nem parancsolunk megálljt az alapvető élelmiszerek drágulásának, akkor sok magyar ember egyre kevésbé jut hozzá az alapvető élelmiszerekhez, ami az immunrendszerüket is gyengíti és még inkább kitettek lesznek a COVID-fertőzésnek.
     Az LMP ezért azt követeli, hogy a kormány minél előbb fogadja meg a párt törvényjavaslatát, és az alapvető élelmiszerek áfatartalmát a jelenlegi 27-ről csökkentse 5 százalékra, mert az étel nem lehet luxus.

Csárdi Antal,
az LMP frakcióvezető-helyettese

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.