OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 22. szerda
Ismertető


2021. május 5., szerda 12:11

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. május 5., szerda (OS) - A Fidesz leszavazta a parlagfű elleni hatékonyabb védekezést segítő javaslatomat

    A Fenntartható fejlődés bizottsága ülésén a Fidesz ismét bizonyította, hogy nem az allergiások, hanem az uniós támogatásokat felmarkoló nagybirtokosok oldalán áll. A hatályos törvény szerint nem lehet gyomirtást elrendelni az akár 30 százaléknál is fertőzöttebb mezőgazdasági területen, ha a kultúrnövény "agronómiailag indokolt tőszáma" eléri az 50 százalékot. Ez a gumiszabály egyértelműen a nagybirtokosok érdekeit helyezi előtérbe az allergiások érdekeivel szemben. Törvényjavaslatom bezárta volna ezt a törvényi kiskaput, gyorsította volna a hatósági eljárást és elrendelte volna egy interaktív online térkép elkészítését a hazai parlagfűfoltokról. Ezek az intézkedések - a növényvédelmi bírság összegének kormányrendeleti szintű emelésével együtt - komoly előrelépést jelentettek volna a parlagfű elleni védekezésben, a Fidesz azonban szó nélkül leszavazta. Én azonban nem hagyom annyiban, addig nyújtom be a javaslatomat, amíg nem lesz hajlandó érdemben lépni a kormány!
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.