OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 22. szerda
Ismertető


2021. május 5., szerda 13:40

A Legfőbb Ügyészség közleménye
    Budapest, 2021. május 5., szerda (OS) - Dobrev Klára vasárnapi bejelentése után – állításával szemben – semmilyen intézkedést nem tett őt érintően az ügyészség.

    Dobrev Klára a ma közzétett bejegyzésében azt állította, hogy a vasárnapi bejelentése óta arról tájékoztatta Polt Péter legfőbb ügyész Budai Gyula országgyűlési képviselőt, hogy nyomoznak Dobrev Klára ellen. Mindez egyetlen pontjában sem felel meg a valóságnak.

Ezzel szemben a tény az, hogy a kérdéses ügyben Budai Gyula országgyűlési képviselő 2021. február 8-án kelt írásbeli kérdését – a törvényes kötelezettségének megfelelően – február 24-én válaszolta meg Polt Péter legfőbb ügyész.
A kérdés és a válasz a Legfőbb Ügyészség honlapján bárki számára megismerhető:

http://ugyeszseg.hu/wp-content/uploads/sajto5/2021/02/k-14937-kerdes.pdf
http://ugyeszseg.hu/wp-content/uploads/sajto5/2021/02/k-14937-valasz.pdf

Amint az a februári válaszból kitűnik, a BRFK már 2018. október 16. napjától folytat nyomozást, amelyhez egyesítették Budai Gyula később tett feljelentését. Budai Gyula feljelentésének a tartozás fedezete elvonásának bűntettére vonatkozó részében a BRFK 2021. február 17-én külön nyomozást rendelt el. Az eljárások ismeretlen tettes ellen folynak, gyanúsított kihallgatására egyik ügyben sem került sor.
     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.