OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 22. szerda
Ismertető


2021. május 5., szerda 13:54

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. május 5., szerda (OS) - Dobrev Klára: Miniszterelnökként visszaállítom a nyugdíjak svájci indexálását!

    Jövőre újabb 5%-kal fog nőni a különbség a bérek és a nyugdíjak között amiatt, mert az Orbán-kormány megszüntette a nyugdíjak svájci indexálását, ami garantálta, hogy ha növekednek a bérek, akkor növekednek a nyugdíjak is. Enélkül ketté szakad a társadalom, és ez fog jövőre is folytatódni:  amíg a bérek közel 8%-kal emelkedhetnek, a nyugdíjak csak 3%-kal, az inflációval megegyező mértékben lesznek magasabbak.

Nekem szívügyem, hogy a 2022 utáni köztársasági kormány újra bevezesse a nyugdíjak svájci indexálását, hogy a nyugdíjak a bérekkel együtt nőjenek, ezzel pedig megállítsuk a nyugdíjasok elszegényedését. Szívügyem, hogy azoknak a millióknak, akik végigdolgozták az életüket, biztosítsák a tisztességes, méltó időskort. Ha én leszek az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, majd az ország miniszterelnöke, mindent meg fogok tenni azért is, hogy az időseket kárpótoljuk az elmúlt 10 évért, és 100 ezer forintot kapjanak a svájci indexálás megszüntetése miatt elszenvedett veszteségeikért, valamint 50 ezer forintot azért, mert nem kaptak semmilyen segítséget a kormánytól a járvány alatt. Ez a 150 ezer forintos segítség lesz a szimbóluma annak, hogy az új kormány, a sokak kormánya megbecsüli azokat, akik végigdolgozták az életüket.

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje


Dobrev Klára sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.