2021. szeptember 22. szerda

2021. május 5., szerda 13:54

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. május 5., szerda (OS) - Dobrev Klára: Miniszterelnökként visszaállítom a nyugdíjak svájci indexálását!

Jövőre újabb 5%-kal fog nőni a különbség a bérek és a nyugdíjak között amiatt, mert az Orbán-kormány megszüntette a nyugdíjak svájci indexálását, ami garantálta, hogy ha növekednek a bérek, akkor növekednek a nyugdíjak is. Enélkül ketté szakad a társadalom, és ez fog jövőre is folytatódni:  amíg a bérek közel 8%-kal emelkedhetnek, a nyugdíjak csak 3%-kal, az inflációval megegyező mértékben lesznek magasabbak.

Nekem szívügyem, hogy a 2022 utáni köztársasági kormány újra bevezesse a nyugdíjak svájci indexálását, hogy a nyugdíjak a bérekkel együtt nőjenek, ezzel pedig megállítsuk a nyugdíjasok elszegényedését. Szívügyem, hogy azoknak a millióknak, akik végigdolgozták az életüket, biztosítsák a tisztességes, méltó időskort. Ha én leszek az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, majd az ország miniszterelnöke, mindent meg fogok tenni azért is, hogy az időseket kárpótoljuk az elmúlt 10 évért, és 100 ezer forintot kapjanak a svájci indexálás megszüntetése miatt elszenvedett veszteségeikért, valamint 50 ezer forintot azért, mert nem kaptak semmilyen segítséget a kormánytól a járvány alatt. Ez a 150 ezer forintos segítség lesz a szimbóluma annak, hogy az új kormány, a sokak kormánya megbecsüli azokat, akik végigdolgozták az életüket.

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje

Dobrev Klára sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció