OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. május 10., hétfő 12:46

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. május 10., hétfő (OS) - Ma van a mentősök napja – A Dobrev-kormány azonnal rendezni fogja a mentősök fizetését!

    Május 10-e a mentősök napja, de sajnos, a szakmában dolgozóknak és nekünk, európai magyaroknak sincs túl sok okunk ünnepelni a mai napon. Mégpedig azért nem, mert az elmúlt 11 évben a kormány ugyanúgy nem becsülte meg a mentősöket, ahogy a kórházi dolgozókat és a háziorvosokat sem. Sőt, most, a világjárvány idején is karbatett kézzel nézik végig, hogy a mentőorvosok, mentőápolók és mentőgépkocsi-vezetők sokszor napi 12 órákat dolgoznak végig drámai körülmények között, mindenfajta anyagi megbecsülés nélkül.

A Demokratikus Koalíció szerint a járvány világosan megmutatta, hogy sem a hazug propaganda, sem a raktárakban porosodó lélegeztetőgépek nem tudnak életet menteni – arra egyedül a szakemberek képesek. Az Orbán-kormány az elmúlt 10 évben egészségügyi szakemberek ezreit üldözte el az országból. A 2022-ben felálló új, demokratikus kormány Dobrev Klára vezetésével el fogja érni, hogy a következő 10 évben legalább 3 ezer szakorvos, legalább 9 ezer szakdolgozó, és legalább 500 új háziorvos álljon munkába, és azonnali hatállyal rendezni fogja a mentőápolók, mentőorvosok és mentőgépkocsi-vezetők fizetését.

Dr. László Imre
a DK egészségügyi szakpolitikusa, volt kórházigazgató, a XI. kerület polgármestere

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.