OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. május 11., kedd 07:55

A Fidesz közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. május 10., hétfő (OS) - Amint az közismert, a Nemzeti Adat és Információvédelmi Hivatal négymillió forintra büntette az Újpesti Polgármesteri Hivatalt.

    A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Újpesti Szervezete és az Újpestért Egyesület felszólítja Déri Tibor momentumos polgármestert és Kanász-Nagy Máté LMP-s alpolgármestert, az LMP társelnökét, hogy vállalják tetteikért a felelősséget és a saját zsebükből fizessék ki azt a négymillió forintos büntetést, amit tudatosan, előre megfontolt szándékkal elkövetett törvénysértéseik következményeként, 22 000 újpesti nyugdíjas személyes adataival történt visszaélésük miatt szabott ki a Nemzeti Adat és Információvédelmi Hivatal az Újpesti Polgármesteri Hivatalra.
A Fidesz Magyar Polgári Szövetség és az Újpestért Egyesület önkormányzati frakciói az Újpest + Megbecsülés program tárgyalása során végig jelezték, hogy a rendelet törvénysértő. Azt kérték Déri Tibor polgármestertől, hogy vonja vissza és utasítsa az előkészítésért felelős Kanász-Nagy Máté alpolgármestert, hogy a szociális ellátásokról és a személyes adatok védelméről szóló törvények rendelkezéseinek figyelembevételével javítsa ki a rendeletet, majd azt követően terjesszék újra a képviselő-testület elé. Nem javították ki.
A Fővárosi Kormányhivatal két alkalommal is törvényességi felhívással élt, és a törvénysértő rendelet hatályon kívül helyezésére szólította fel Déri Tibor polgármestert. Figyelmen kívül hagyták a törvényességi felhívást.

     Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.