OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. május 11., kedd 11:43

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. május 11., kedd (OS) - Egyre drágább az élet - csökkenteni kell az alapvető élelmiszerek áfáját!

    Magyarországon hónapról hónapra egyre nehezebb biztosítani a megélhetést az emelkedő árak miatt, amelyek a - KSH szerint - áprilisban már 5,1%-kal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál. Az emberek azonban a pénztárcájukon úgy érzik, hogy a hivatalos adatoknál jóval nagyobb mértékben növekedtek a megélhetési költségek. Ezt támasztja alá a Pulzus Kutató felmérése is, amely szerint a magyarok 59 százaléka úgy érzi, hogy több mint 10 százalékkal emelkedtek az árak a mindennapokban.

A gazdasági válságnak legkiszolgáltatottabb alacsony jövedelmű embereknek már elviselhetetlen ez a mértékű áremelkedés. Az MSZP szerint a megélhetés támogatása is életmentés, azonban a Fidesz továbbra sem hajlandó érdemi segítséget nyújtani a nehéz helyzetben lévőknek. A januári nyugdíjemelésről és a februári minimálbér-emelésről már kiderült, hogy csak arra volt elég, hogy a dolgozók és az idősek az első bevásárlásnál otthagyják a pénztárban. A 0,6%-os nyugdíj-kiegészítés pedig ilyen áremelkedések mellett még alamizsnának is kevés.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.