2024. április 25. csütörtök

2021. május 11., kedd 11:43

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. május 11., kedd (OS) - Egyre drágább az élet - csökkenteni kell az alapvető élelmiszerek áfáját!

Magyarországon hónapról hónapra egyre nehezebb biztosítani a megélhetést az emelkedő árak miatt, amelyek a - KSH szerint - áprilisban már 5,1%-kal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál. Az emberek azonban a pénztárcájukon úgy érzik, hogy a hivatalos adatoknál jóval nagyobb mértékben növekedtek a megélhetési költségek. Ezt támasztja alá a Pulzus Kutató felmérése is, amely szerint a magyarok 59 százaléka úgy érzi, hogy több mint 10 százalékkal emelkedtek az árak a mindennapokban.

A gazdasági válságnak legkiszolgáltatottabb alacsony jövedelmű embereknek már elviselhetetlen ez a mértékű áremelkedés. Az MSZP szerint a megélhetés támogatása is életmentés, azonban a Fidesz továbbra sem hajlandó érdemi segítséget nyújtani a nehéz helyzetben lévőknek. A januári nyugdíjemelésről és a februári minimálbér-emelésről már kiderült, hogy csak arra volt elég, hogy a dolgozók és az idősek az első bevásárlásnál otthagyják a pénztárban. A 0,6%-os nyugdíj-kiegészítés pedig ilyen áremelkedések mellett még alamizsnának is kevés.
     Kiadó: MSZP Országos Központ