OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. május 11., kedd 13:02

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. május 11., kedd (OS) - Dobrev Klára: Orbán elvette az egyetemeket az országtól, mi vissza fogjuk venni őket a fideszes pártkatonáktól!

    Mára bebizonyosodott, hogy az Európai Unió egyetlen cent támogatást sem fog adni azoknak a magyar egyetemeknek, amelyeket a kormány az elmúlt hetekben fideszes magánalapítványok alá szervezett ki. A döntés nem meglepő, hiszen az Európai Bizottság soha nem támogatott európai közpénzből magánegyetemeket, hiába magyarázta ezzel Orbán az átszervezés szükségességét. Azzal, hogy Orbán ingyen privatizálta a fideszes holdudvarnak a magyar felsőoktatás túlnyomó részét, bebiztosította, hogy ezek az egyetemek nem fognak uniós pénzekhez jutni. Ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a magyar egyetemek elveszítették közvagyon jellegüket.

A DK szerint az egyetemeink akkor fognak újra uniós pénzekhez jutni, amikor újra közegyetemek lesznek, nem pedig fideszes magánegyetemek. Ezért a kormányváltás után vissza fogjuk venni az összes egyetemünket a Fidesztől, ezek után pedig ismét jogosultak lesznek arra, hogy uniós forrásokat nyerjenek el. Fideszes pártkatonák, magánalapítványok ki, uniós pénzek be - így fog kinézni a 2022 utáni forgatókönyv a felsőoktatásban.

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje


Dobrev Klára sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.