OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2021. május 12., szerda 08:46

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye
    Budapest, 2021. május 12., szerda (OS) - Az ápolók pótolhatatlan munkájára általában akkor figyelünk fel, amikor baj ér minket és szolgálatukra, szaktudásukra szorulunk. Az utóbbi időszakban megkülönböztetett figyelem övezte a kórházakban és más egészségügyi intézményekben helytálló ápolókat, hiszen az ő emberfeletti erőfeszítésükre is szükség volt a betegek gyógyulásához. A járvány megmutatta, hogy a kihívásokkal teli helyzetben is lehet rájuk számítani.

    Mások segítése, az elesettek, betegek ápolása több mint munka: hivatás. A szakmaiság mellett legalább annyira fontos az az önzetlen emberszeretet, empátia, személyes figyelem, amit a pandémia idején sokan, sokféleképpen megtapasztaltak részükről. Gyakran ők voltak azok, akik a látogatási tilalom miatt a betegágyak mellett helyettesítették a családot, rokonokat, lelkigondozókat – tették ezt fáradságot nem kímélve, a legjobb tudásuk szerint. Nélkülözhetetlen munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a betegellátás működjön, és nagy szerepük van abban, hogy lassan helyreállhat a megszokott élet.

Megbecsülésünket tükrözi a KDNP által is támogatott nagymértékű béremelés, amellyel a kormányzat elismeri az ápolók áldozatos munkáját. A mai emléknapon hálásan köszönjük a betegek gyógyulása, jobbléte érdekében végzett önfeláldozó gondoskodásukat!

Dr. Simicskó István
a KDNP frakcióvezetője
     Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.