OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. május 13., csütörtök 10:37

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. május 13., csütörtök (OS) - Hitegetés helyett valódi béremelést! – Legyen adómentes a minimálbér!

    A kormány ismét csak hitegette a legalacsonyabb bérért dolgozókat, ugyanis úgy tűnik, hogy idén még a belebegtetett 1%-kal sem akarja növelni a minimálbért. A dolgozóknak azonban már most égető szüksége van az emelésre, nem 1%-osra, hanem annál többre. Áprilisban 5,1%-kal voltak magasabbak az árak az egy évvel korábbinál, így a februári 3,6%-os minimálbér-emelés már semmit sem ér.

A dolgozók szemébe hazudnak a fideszes politikusok, amikor azt mondják, hogy nem lehetséges az emelés, hiszen bármikor megtehetnék és a pénz is megvan rá, csak nekik fontosabbak a stadionok, mint az emberek megélhetése. Ha a Fidesz támogatná az MSZP javaslatát, akkor a minimálbér adómentességével 15%-kal emelkednének a legalacsonyabb fizetések, az adócsökkentés révén pedig, mindazoknak növekedne a bére, akik bruttó 321 ezer forintnál kevesebbet keresnek, így 2,3 millió ember helyzete javulna.

Ez csak döntés kérdése. Az MSZP-ben megvan a politikai akarat ahhoz, hogy felzárkóztassuk a magyar minimálbért, ami jelenleg az Európai Unión belül a sereghajtók közé tartozik, a visegrádi országok között pedig a legalacsonyabb.  Azonban ismerjük a Fideszt, ezért a dolgozók számára a garanciát ebben az ügyben is a 2022-es kormányváltás jelenti, mert az MSZP, ahogyan azt a "Kormányváltást, Korszakváltást" című előválasztási programjában ígéri, 2022 után adómentessé teszi a minimálbért.

MSZP
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.