OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. május 13., csütörtök 18:49

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye
    Budapest, 2021. május 13., csütörtök (OS) - Újabb hat kvóta a zsebben! A Nemzetközi Kerekesszékes és Amputáltak Sportszövetsége (IWAS) tájékoztatása alapján, az egyéni ranglistás helyezéseknek köszönhetően hat magyar kerekesszékes vívónk már hivatalosan is készülhet a tokiói paralimpiára.

    Újabb hat kvóta a zsebben!

A Nemzetközi Kerekesszékes és Amputáltak Sportszövetsége (IWAS) tájékoztatása alapján, az egyéni ranglistás helyezéseknek köszönhetően hat magyar kerekesszékes vívónk már hivatalosan is készülhet a tokiói paralimpiára.

A paralimpiai ezüstérmes, világ-, és Európa-bajnok Hajmási Éva, a sportág egyik legkiemelkedőbb alakja, hatszoros paralimpiai érmes, világ-, és Európa-bajnok, Krajnyák Zsuzsanna, a világbajnok, Európa-bajnoki érmes Dr. Mező Boglárka, a kijutók legfiatalabb tajga, paralimpiai bronzérmes, világ-, és Európa-bajnoki érmes Veres Amarilla, a férfi mezőny egyik legjobbja, háromszoros paralimpiai érmes, világ-, és Európa-bajnok Osváth Richárd, valamint a világkupa érmes Tarjányi István már biztos utazók, de a hetedik kvóta reményében a Magyar Paralimpiai Bizottság benyújtja szabadkártya igényét az IWAS felé.

A Magyar Paralimpiai Csapatnak ezzel összesen 26 kvótája van a tokiói Paralimpiai Játékokra: négy asztaliteniszben, négy atlétikában, egy kerékpárban, három kajak-kenuban, hét úszásban, hat kerekesszékes vívásban és egy sportlövészetben.

     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.