OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. május 15., szombat 13:45

A Demokratikus Koalíció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. május 15., szombat (OS) - A DK fővárosi polgármestereinek nyílt levele a fideszes polgármestereknek

    Mivel Önök mindannyian nagy tapasztalatokkal rendelkező önkormányzati vezetők, polgármesterek, pontosan tudják, hogy ezzel a javaslattal azok sem járnak jól, akik érdekében, az indoklás szerint, megszületett. Hiszen ugyanolyan jogokkal bír az a bérlő, aki évtizedek óta fizeti a bérleti díjat, és az, aki alig egy éve bérli az adott lakást. Önök azt is pontosan tudják, ha ebből a tervezetből törvény lesz, senki nem tud majd lakást biztosítani azoknak, akik a legrászorultabbak. Ez a javaslat elveszi az otthonteremtés lehetőségét az alacsony jövedelmű, nehéz sorsú családoktól, kisnyugdíjasoktól, azoktól a fiataloktól, akik első otthonukra gyűjtenének. Miközben az állam nem épít bérlakásokat, az önkormányzatok e javaslat nyomán képtelenek lesznek olyan lakhatást biztosítani a nehéz sorsú családoknak, amely tiszteletben tartja az emberi méltóságot. Biztos vagyok abban, hogy Önök is tudják, ez a törvényjavaslat mélyen igazságtalan. A kérdés az, hogy hajlandók-e tenni bármit ez ellen az igazságtalanság ellen.

Ugyanakkor Önök azt is pontosan tudják, hogy ez a törvényjavaslat kitárja a kaput a lakásmaffia, a spekulánsok számára. Akik durván és kíméletlenül ki fogják használni azokat az embereket, akik szeretnék, de anyagi okokból nem tudják megvásárolni bérlakásukat.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.