2024. április 25. csütörtök

2021. május 15., szombat 13:45

A Demokratikus Koalíció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. május 15., szombat (OS) - A DK fővárosi polgármestereinek nyílt levele a fideszes polgármestereknek

Mivel Önök mindannyian nagy tapasztalatokkal rendelkező önkormányzati vezetők, polgármesterek, pontosan tudják, hogy ezzel a javaslattal azok sem járnak jól, akik érdekében, az indoklás szerint, megszületett. Hiszen ugyanolyan jogokkal bír az a bérlő, aki évtizedek óta fizeti a bérleti díjat, és az, aki alig egy éve bérli az adott lakást. Önök azt is pontosan tudják, ha ebből a tervezetből törvény lesz, senki nem tud majd lakást biztosítani azoknak, akik a legrászorultabbak. Ez a javaslat elveszi az otthonteremtés lehetőségét az alacsony jövedelmű, nehéz sorsú családoktól, kisnyugdíjasoktól, azoktól a fiataloktól, akik első otthonukra gyűjtenének. Miközben az állam nem épít bérlakásokat, az önkormányzatok e javaslat nyomán képtelenek lesznek olyan lakhatást biztosítani a nehéz sorsú családoknak, amely tiszteletben tartja az emberi méltóságot. Biztos vagyok abban, hogy Önök is tudják, ez a törvényjavaslat mélyen igazságtalan. A kérdés az, hogy hajlandók-e tenni bármit ez ellen az igazságtalanság ellen.

Ugyanakkor Önök azt is pontosan tudják, hogy ez a törvényjavaslat kitárja a kaput a lakásmaffia, a spekulánsok számára. Akik durván és kíméletlenül ki fogják használni azokat az embereket, akik szeretnék, de anyagi okokból nem tudják megvásárolni bérlakásukat.

Kiadó: Demokratikus Koalíció