OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. május 16., vasárnap 23:18

Az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. május 16., vasárnap (OS) -

    Röviden az Európai Polgári Kezdeményezésről (EPK)                                                      

Tudja-e Ön, hogy mit jelent az Európai Polgári Kezdeményezés? Tudja-e, hogy minden európai uniós tagállam polgára, így Ön is élhet ezzel a lehetőséggel? Hallassa hangját, legyen aktív az Önnek fontos kérdésekben! Keressen támogatókat, segítőket, hasonlóan gondolkodókat és legyen aktív európai polgár!
Ne felejtse el, mindannyian tagjai vagyunk az EU-nak. MI vagyunk az EU! Az EU pedig annyit ér, amennyire mi értékeljük és becsüljük. Az EU értünk van, és nem fordítva. Ha elégedetlen, ahogy és amilyen irányba a dolgok haladnak, ne csak kritizáljon, hanem tegyen is azért, hogy elégedettebb, emberközelibb társadalmunk legyen.  
Az Európai Polgári Kezdeményezés vagy European Citizens’ Initiative, lehetővé teszi, hogy az EU polgárai közös összefogással felkérjék az Európai Bizottságot jogszabályjavaslat benyújtására. Az EPK révén Ön – másokkal összefogva – aktívan részt vehet az uniós szakpolitikai döntéshozatalban, az Ön életére is kihatással lévő jogszabályok és közérdekű intézkedések kialakításában.
Ha egy kezdeményezést legalább Egymillióan támogatnak EU-szerte, a Bizottság eldönti milyen lépéseket tesz.
 Az Európai Unió weboldalán minden tagállam nyelvén megtalálja az európai polgári kezdeményezésről szóló információkat és néhány fontos Magyarországra vonatkozó közeli eseményről is informálódhat.

     Kiadó: Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.