OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. május 18., kedd 12:05

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. május 18., kedd (OS) - Az alapvető jogok biztosa a jogállamiság elvével, valamint az emberi méltóság jogával összefüggő visszásság gyanúja miatt vizsgálatot folytatott, mivel felmerült, hogy bizonyos betegségekben szenvedők egészségügyi okból képtelenek a szájukat és az orrukat egyszerre takaró maszk viselésére, így a COVID-19 világjárvány megfékezésével összefüggésben hozott, maszkviselést előíró rendelet betartására is.

    Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) már 2020. július 29-én közleményben az MTI OS-en keresztül, és bővebb változatban megindokolva saját internetes felületén is jelezte a Covid-19 járvány kapcsán elrendelt maszkhasználat nehézségeit, hátrányait, veszélyeit és egyéb súlyos ellentmondásokat.

A közlemény teljesen eredménytelen volt, sőt november 11-től hatályosan a közterületi maszkviselést az érintett betegek figyelmen kívül hagyásával, abszurd módon, a további szabályozások legfontosabb részleteit a laikus polgármestereire bízva szigorították, amely kaotikus eredményeket szült.
Senkitől nem várható el, hogy tudja, településenként hol vannak a kötelező maszkviselésre kijelölt területek, és nincs magyarázat arra sem, ugyan miért kell maszkot viselnünk akkor is, ha 6-10 méteren túl, vagy akár látótávolságon belül sincs ember a közelünkben.

Az ABOSZ az ügyben érintett betegek érdekében 2020. november 23-án körlevélben fordult a miniszterelnökhöz, az Operatív törzshöz, az EMMI-hez, és az országgyűlési képviselőhöz.

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.