OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2021. június 2., szerda 12:27

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. június 2., szerda (OS) - Az ellenzéki pártok az AB-hez fordulnak a közvagyon alapítványokba szervezése miatt -

    Színtiszta hazugság, hogy az egyetemek átszervezése a felsőoktatás színvonaláról szól, hiszen tény, hogy Európában a legnevesebb egyetemek állami fenntartásban működnek. Ráadásul a kormány hazudott, amikor azt ígérte, hogy az egyetemek 1500 milliárd forintos fejlesztési forráshoz jutnak, hiszen még az elérhető EU-s forrásokról is lemondtak Orbánék, csak azért, hogy az egyetemeket politikai irányítás alá vonhassák.

Mi, ellenzéki pártok elkötelezettek vagyunk abban, hogy minden eszközt igénybe vegyünk annak érdekében, hogy igazságot tegyünk. Ezért a mai napon az Alkotmánybírósághoz fordulunk, kérve a közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló törvény megsemmisítését.

DK
Jobbik
LMP
Momentum
MSZP
Párbeszéd

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.