OS Országos Sajtószolgálat
2021. október 23. szombat
Ismertető


2021. június 5., szombat 17:38

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. június 5., szombat (OS) - Nem a 2008-as gazdasági válság hatása miatt gyengült a forint és ment csődbe több százezer devizahiteles magyar család. Szerződéskötéskor a bankok félrevezetésként állították azt, hogy, hogy nem kell félni a devizahiteltől, biztonságos. A Kúria állításával ellentétben a devizaárfolyam változásának iránya előre meghatározható, mértéke számolható. Többek között ezt tartalmazza 3 petíció, mely az Európai Parlamentnek lett elküldve.

    Az Arany Liliom Alapítvány kurátorának, a Hiteles Mozgalom munkaszervezet ügyvezetőjének a petícióit a Petíciós Bizottság 0493/2021 számon összevonta. Az előterjesztő azonban nem csupán az Európai Parlamentnek, hanem az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának is elküldte az észrevételeit, javaslatait.

Már 20 éve, hogy elindult a devizahitelezés hazánkban, mely súlyos társadalmi katasztrófához vezetett. Azonban még mindig rengeteg a nyitott kérdés, nagyon sok még a megtévesztés, félrevezetés. A petíciók célja, hogy a magyar bíróságok függetlenül, magas szakmai színvonalon tudjanak a devizahiteles perekben eljárni és maximálisan érvényesüljenek az uniós és a hazai fogyasztóvédelmi elvek. Elfogadhatatlan, hogy a Kúria csökkenteni kívánja a THM fogyasztóvédelmi szerepét.

Az összes petíció, a mellékleteivel együtt megtalálható a Magyar Elektronikus Könyvtárban. Részletek a Hiteles Mozgalom honlapján.

     Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.