OS Országos Sajtószolgálat
2021. október 23. szombat
Ismertető


2021. június 8., kedd 00:38

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. június 7., hétfő (OS) -

    Rendhagyó módon ért véget a Nyitott zsinagógák 75. Holokauszt Emlékév országos programsorozat záróeseménye a MAZSISZEM és a Kazán István Kamaraszínház szervezésében június 6-án a Fészek Művészklubban.
Rosenfeld Dániel Imre kántor, főszervező beszédében elsőként hálát adott I-tennek, hogy együtt lehetett végre emlékezni persze maszkban és köszönetét fejezte ki a Szentszék Apostoli Nunciatúra (Vatikán) Magyarországi Nagykövetsége képviseletében Őexc. Michael August Blume nuncius nagykövet, a Német Szövetségi Köztársaság képviseletében Őexc. Johannes Haindl nagykövet uraknak, Prof. Dr. Abai Singer Tamás és Dr. Róbert Péter uraknak, akik mindketten holokauszt túlélők, a ma élő Sárdi Mária holokauszt túlélő írónő családtagjainak és minden kedves résztvevőnek akik megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt.

Továbbá felhívta a figyelmet arra az aktuális politikai össztársadalmi problémára miszerint amíg a covid vírus ellenszerét helyes kezelését keresik a szakemberek, addig az antiszemitizmusra, egymás iránti gyűlöletkeltésre már régen a kezünkben a megoldás, ami a nevelés, oktatás és a kultúra csak eddig nem volt megfelelően használva.
Szervezetünk egyúttal szolidaritásáról biztosította a gödöllői görögkatolikus közösséget a templomukat ért keresztényellenes támadás végett, mely közösség vezetőjének Sivadó János parókus úr üdvözlő levele is felolvasásra került. Ezt követte Dr. Fónagy János miniszterhelyettes és Prof. Dr. Róna Tamás a Rabbitestület / ZSIMA elnökének köszöntő sorai.
     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.