OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. június 10., csütörtök 15:01

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. június 10., csütörtök (OS) - Konzultáció helyett azonnali béremelést!  - Legyen adómentes a minimálbér!

    Orbán Viktor konzultáció nélkül is tudhatja, hogy mit gondolnak az emberek a minimálbér-emelésről: égető szükség van rá, ugyanis a legalacsonyabb bérért dolgozók már nem képesek lépést tartani az árak drasztikus emelkedésével.

Ez a nemzeti konzultáció is csak egy újabb mocskos üzlet, aminek az egyetlen célja, hogy ismét több milliárd forinttal tömjék ki a fideszes haverok zsebeit. A minimálbér kérdésében ugyanis nem levelekre és plakátokra van szükség, hanem azonnali cselekvésre.

A mindenki számára előnyös minimálbér-emelés megoldását az MSZP már benyújtotta az Országgyűlésnek, a Fidesz azonban nemet mondott rá. Annak ellenére, hogy a költségvetésben ott van a fedezet a minimálbér adómentessé tételére, ami évi 300 ezer forinttal növelné a dolgozók kézhez kapott fizetését. Ez a megoldás ráadásul semmilyen kiadást nem jelent a kis- és középvállalkozások számára, sőt így nemcsak a minimálbéresek járnának jól, hanem mindenkinek a fizetése emelkedne, aki 321 ezer forintnál kevesebbet keres.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.