OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2021. június 10., csütörtök 17:13

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2021. június 10., csütörtök (OS) - Negatív teszttel is jöhetnek a külföldiek három nemzetközi autóversenyre

    A Rendkívüli Jogrendi Szabályozásért Felelős Akciócsoport javaslatára a kormány döntött arról, hogy három Magyarországon rendezett nemzetközi autóversenyre érkező külföldi nézők a futamokra 72 órán belül elvégzett negatív koronavírus teszttel is beléphetnek. A Kamion Európa-bajnokságot, a Formula 1 Magyar Nagydíj és a FIA WTCR Túraautó Világkupa magyarországi futamait érinti az intézkedés.

A rendelet szerint a magyar állampolgársággal nem rendelkező, a futamra érvényes jeggyel rendelkező személy az általános szabályoktól eltérően Magyarországra történő belépését követő  72 órán belül nem köteles elhagyni az ország területét, illetve a rendezvények, a vendéglátó üzletek, a szálláshelyek, valamint a szabadidős helyszínek tekintetében – a koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.

A rendezvény szervezője köteles a beléptetését megtagadni annak,
aki a koronavírus elleni védettségét nem igazolja a kormányrendeletben meghatározott módon, vagy a külföldinek aki 72 óránál nem régebbi PCR teszttel nem igazolja, hogy koronavírus a szervezetében nem mutatható ki.

A fenti kötelezettség megszegése esetén a szervező 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.