OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. június 11., péntek 17:06

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. június 11., péntek (OS) - Ha Áder szerint Magyarországon rendben van a jogállamiság, akkor miért fél a Fidesz egy külső vizsgálattól?

    Áder János szerint Magyarországnak "minden jogállami próbát kiálló alkotmányos igazságszolgáltatási rendszere van." Akkor az Orbán-kormány miért fél úgy az uniós jogállamisági vizsgálattól és az Európai Ügyészségtől, mint ördög a tömjénfüsttől?

Csak nem azért, mert ők is érzik: hazudnak? Hiszen a Fidesz-rezsim mostanra szinte teljesen lebontotta a magyar jogállamiságot. A demokratikus fékek és ellensúlyok rendszere már a múlté. A Fidesz az elmúlt 11 évben lassú puccsot végrehajtva felszámolta a magyar jogállamiságot, megszüntette a jog- és vagyonbiztonságot, lebontotta a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszerét, és megrendítő csapást mért a sajtószabadságra. Az Alkotmánybíróságban és a Kúria élén ülő fideszes káderek Orbán Viktor bábjai. A köztársasági elnök egy mindenhez asszisztáló pártkatona, aki nem tölti be a törvényhozói hatalom feletti ellenőrző funkcióját. Az Állami Számvevőszék elnöke, a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és alelnökei, a Monetáris Tanács tagjai, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke és helyettesei, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke már egytől-egyig a kormányzó párt kliensei. Az ügyészség is kormányzati irányítás alá került, a szintén fideszes legfőbb ügyész pedig a bűncselekmények felderítése helyett inkább a párthoz köthető ügyek eltussolásában jeleskedik.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.