OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2021. június 17., csütörtök 12:37

A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. június 17., csütörtök (OS) - Megújult a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségének elnöksége a június elején a Tiszakürti Arborétumban tartott közgyűlésen. A közgyűlés Zsigmond Vincét,a Szövetség  főtitkárát,  a  vácrátóti  Nemzeti  Botanikus  Kert  vezetőjét  választotta  a MABOSZ  elnökévé, ésRadvánszky  Antalt,  az  elnökség  tagját  főtitkárnak.Külön öröm, hogy az Elnökség két új tagjának a közgyűlés hölgyeket választott: Dr. Höhn Mária  egyetemi  tanárt,  a  Soroksári  Botanikus  Kert  vezetőjét,  és  Dr.  Folly  Rékát,  a badacsonyörsi Folly Arborétum tulajdonosát és vezetőjét.

    Az Elnökség tagja továbbá Dr. Orlóci László, az ELTE Füvészkert igazgatója, Tálas László, a Tiszakürti Arborétum vezetője, a MABOSZ alapítója, és Papp László, a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjének vezetője.
Az időközi tisztújítás Kósa Géza elnök, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert nyugalmazott vezetője, és Tihanyi György elnökségi tag, a debreceni Diószegi Sámuel Botanikus Kert alapítójának és ny. vezetőjének halála miatt vált szükségessé, akik távozásával hatalmas veszteség érte a hazai gyűjteményes kerti szakmai közösséget.
A MABOSZ-t 1992-ben alapították, jelenleg 50 hazai tagintézményt tömörít, amelyek nem csupán természetvédelmi területek, de jelentős részük történeti kertként műemléki oltalmat is élvez.
     Kiadó: Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.