OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. június 17., csütörtök 13:09

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. június 17., csütörtök (OS) - Kiszúrtam, hogy a Fidesz egy salátatörvénybe rejtve kijavította a selejttörvényét.

    Még májusban hívtam fel rá a figyelmet, hogy a kormány duplán kiszúrt az endometriózisban szenvedő nőkkel, és persze sok mindenki mással. Nemcsak az történt, hogy egy tollvonással megszüntették az állami és magánellátás közti átjárhatóságot, lehetetlen helyzetbe hozva a speciális szaktudást igénylő betegségekkel, például endometriózissal együtt élő nőket, de még az átmeneti szabályokat is elrontották. Az összecsapott és a parlamenten egy nap alatt keresztülvitt törvénybe ugyanis rossz hivatkozás került, így azokat is sújtotta a törvény szigora, akik annak életbe lépése előtt kezdték meg a kezelésüket magánellátásban.
Most "a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról" szóló törvényben módosították a veszélyhelyzettel semmilyen összefüggésben nem lévő szabályt, így nem érvényes az összeférhetetlenség azokban az esetekben, ha az orvos már a törvény hatályba lépése előtt megkezdte a beteg kezelését a magánrendelésen.
De hogy még egyet csavarjanak rajta az egészen, nem lép most életbe ez a szabály, csak a veszélyhelyzet megszűnésekor - amit, mint tudjuk, a kormány akkor szüntet meg, amikor akar, és a parlamenti kéthamadtól már felhatalmazást is kapott arra, hogy a szeptemberi ülésszak utáni 15 napig húzza az időt.
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.