OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. június 17., csütörtök 14:35

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2021. június 17., csütörtök (OS) - Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét -

    Illés Károly egy mai interjúban arról beszélt, hogy a város költségvetése is azt mutatja, hogy a kormány igazságosan járt el, amikor kompenzáció nélkül elvonta a város forrásainak majd negyedét, miközben Győrnek, Székesfehérvárnak vagy Zalaegerszegnek milliárdokat utalt vissza. A Fidesz frakcióvezetőjének sajátos gondolatmenete szerint erre az a bizonyíték, hogy a szombathelyi városvezetés még ebben a nehéz helyzetben is felelősen gazdálkodott, és nem adósította el a várost, tehát – Illés Károly elmélete alapján – nincs is szüksége a pénzre.

A helyzet mára egyértelmű: sem Hende Csaba, sem Illés Károly nem tett semmit, hogy a kormány ne fossza ki a várost, és az elmúlt hetek nyilatkozatai alapján a későbbiekben sem terveznek megszólalni a város érdekében. Ehelyett egyre erőltetettebb és nehézkesebb érvekkel próbálják meggyőzni az embereket, hogy a szombathelyiek pénze sokkal jobb helyen van a Zalaegerszegen vagy Székesfehérváron.

Hende Csaba és Illés Károly az elvonások kérdését lezárt ügynek tekinti, mi nem: ez a pénz visszajár a szombathelyi embereknek, de egyértelmű, hogy ehhez kormányváltásra van szükség.

Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselője
    
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.