OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. június 19., szombat 10:51

Az Emmi - Kultúráért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. június 19., szombat (OS) - Magyar Tavak Fesztiválja – Kiemelt kormányzati figyelem a kultúrának

        Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára köszöntötte a "Természet Operaháza" néven megrendezett Velencei-tavi Fesztivált, amely egyben az első Magyar Tavak Fesztiválja.  A háromnapos eseménysorozat, amely a hétvégén várja a látogatókat, a humántárca támogatásával valósult meg.
     A Természet Operaháza kezdeményezés több mint fél évtizede a Tisza-tónál indult útjára, és olyannyira bevált az ötlet, hogy idén a Velencei-tó, jövőre pedig a Balaton térsége is csatlakozik a kezdeményezéshez. Így jött létre a Magyar Tavak Fesztiválja, amely a minőségi kultúrát, a testmozgást és a természet szépségeit kapcsolja össze.
     A háromnapos programfolyam keretében az érdeklődők számos zenei műfaj közül válogathatnak. A magas színvonalra garancia a szervezők munkája és a fellépő művészek, akik között ott találjuk Miklósa Erika operaénekesnőt, a Budapest Ragtime Bandet és sokan másokat.
     Dr. Latorcai Csaba köszöntőjében rámutatott: a Fesztivál különlegessége az, hogy hazánk népszerű tavainak egyedi természeti környezetében nyújt zenei, kulturális élményt a látogatók számára, miközben mód nyílik az aktív kikapcsolódásra, túrázásra, kerékpározásra és a helyi gasztronómiai specialitások megkóstolására is. Egy olyan egyedülálló érték részesei vagyunk, amelyben egymásra talál a természet és művészet – emelte ki a humántárca közigazgatási államtitkára.

     Kiadó: Emmi - Kultúráért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.