OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. június 21., hétfő 12:52

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. június 21., hétfő (OS) - Azonnal biztosítsa a kormány a Sinopharm vakcinával oltottak számára az ingyenes ellenanyag vizsgálatot és az esetleges harmadik oltást!

    Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője írásban azt kérdezte a kormánytól: milyen segítséget kapnak azok, akiknek a kínai Sinopharm-oltás után nem indult be az ellenanyag-termelés a szervezetükben? A kínai oltást idehaza közel félmillió idős ember kapta meg, ám jelentős hányaduknál nulla ellenanyag termelődött, azaz két oltás után egyáltalán nem lettek védettek a vírussal szemben. Ezek után a kormány nemhogy magától nem rohan segíteni ezeknek az idős embereknek, hanem még kérdésre is az "oltásellenes baloldal", "Magyarországon minden vakcina hatékony", "a baloldalra nem lehet számítani" mantrát tolja Rétvári Bence államtitkár.
Karácsony Gergely főpolgármestert, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét nemrég megkeresték egy több mint 3 ezer főt számláló csoport vezetői, hogy beszámoljanak neki arról: maguk vagy hozzátartozóik Sinopharm-vakcinát kaptak, ám az ellenanyag-vizsgálatok negatív eredményt mutattak. Az általuk megosztott vizsgálatok alapján a 60 év felettiek 40 százaléka semmiféle ellenanyagot nem termelt. Azaz 10 idős emberből 4 nem védett azok között, akik Sinopharmot kaptak.
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.