2024. április 26. péntek

2021. június 29., kedd 11:55

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. június 29., kedd (OS) - A DK reagálása Kunhalmi Ágnes tegnapi nyilatkozatára, amely szerint távozott a DK kisvárdai országgyűlési képviselőjelöltje és az MSZP jelöltségét választotta

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt állította, hogy a DK kisvárdai előválasztási képviselőjelöltje elhagyta a DK-t és az MSZP jelöltjeként indul az előválasztáson. Kunhalmi Ágnest minden bizonnyal félretájékoztatták, mert mindebből semmi sem igaz.

Nem tudom, mire gondolhatott a társelnök asszony, amikor ezt nyilatkozta, mert én továbbra is a DK jelöltjeként indulok az előválasztáson, nagyon meglepődtem azon, hogy átigazolnék MSZP-be, ilyesmi soha meg sem fordult a fejemben. A DK jelöltségét elfogadtam, azt fenntartom, attól visszalépni nem fogok. Helyi pletykákból hallottuk, hogy egy volt DK párttag - akinek tagsági jogviszonya tetemes tagdíjtartozása miatt szűnt meg - más pártoknál kilincsel előválasztási támogatásért, lehet, hogy őrá gondolt az MSZP társelnöke. De az illető soha nem volt a DK jelöltje, így attól nem is léphetett vissza. Az előválasztás tisztességes lebonyolítása valamennyi résztvevő párt közös érdeke. Minden félrevezető információ az előválasztás és így a kormányváltás sikerét kockáztatja.

Bulitka András
A DK országgyűlési képviselőjelöltje az ellenzéki előválasztáson
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, 3. választókerület

Kiadó: Demokratikus Koalíció