OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2021. július 16., péntek 07:31

A Magyar Fesztivál Szövetség közleménye
    Budapest, 2021. július 16., péntek (OS) - A Magyar Fesztivál Szövetség örömmel üdvözli Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter asszony nyilatkozatát, hogy a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs 5+1 pontos programja a vidéki fesztiválokra is számít az élet mielőbbi újraindítását elősegítő intézkedések sorában.

    
Márta István, a hazai legnagyobb szakmai szövetség elnökeként fölvetette, hogy - szakmai tapasztalataikkal, információbázisukkal - szívesen részt vennének, segítenének a program célkitűzéseinek előkészítésében és megvalósításában.

Az MFSZ Közösségi Fesztiválok, Művészeti Fesztiválok és a Népművészeti és Hagyományőrző, ill. a Gasztrokulturális tagozatainak vidéki rendezvényei jelentős szerepet játszanak a gyermekes családok és a fiatalok kultúrával való ellátásában és a kulturális alapellátásból is kiveszik részüket.

A Szövetség kiemelten fontosnak tartja, hogy a kisebb, nagyobb vidéki kulturális fesztiválok továbbra is betölthessék vállalt funkciójukat a helyi közösségek életében és a minőségi kulturális programok kínálatával elősegítsék ezek újraindulását a pandémia miatt kialakult helyzetet követően.

     Kiadó: Magyar Fesztivál Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.