OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 22. szerda
Ismertető


2021. július 16., péntek 13:46

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. július 16., péntek (OS) - Kémszoftverrel akarja a politikusokat, civileket és újságírókat megfigyeltetni az Orbán-kormány

    Sajtóhír szerint a kormány a magyar adófizetők pénzén izraeli kémprogramot vásárolt, amely kifejezetten politikusok, civil aktivisták és újságírók megfigyelésére szolgál.

Jellemző, hogy információk szerint ebből a szoftverből az Orbán-kormányon kívül például Oroszország, Üzbegisztán vagy Szaúd-Arábia szerzett be, hogy a megfigyelendő személy számítógépén halászva szerezzenek információkat a célszemélytől és a célszemélyről.

A DK szerint, ha ez a beszerzés megtörtént, az törvénytelen és elfogadhatatlan eljárás, amely egyszerre jelzi, hogy Orbán Viktor retteg, és azt is, hogy bármire képes a hatalma megtartása érdekében.

A DK nevében írásbeli kérdéssel fordulok Orbán Viktorhoz, hogy a 2022-es választási kampány közeledtével vettek-e ilyen szoftvert, ki működteti, mire kívánják használni, illetve, hogy ha megvették, alkalmazták-e már ellenzéki politikusok, független civilek, és a kormánynak nem tetsző újságírók ellen?

Ha van már ilyen kémprogram a kormány birtokában, ezt az ügyet a Dobrev Klára vezette új kormány szigorúan ki fogja vizsgálni. A totális diktatúra felé tett újabb lépés elkövetőinek jogi felelősségre vonásra is számítania kell.

Vadai Ágnes
frakcióvezető-helyettes, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.