|
|
2021. július 20., kedd 11:13 |
A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) közleménye (2. rész) |
|
Budapest, 2021. július 20., kedd (OS) - Egyre nő a feldolgozott halak iránti kereslet |
A rendszeres halfogyasztást nem véletlenül ajánlják a dietetikusok.
A hazánkban megtermelt édesvízi halak kiváló beltartalmi értékük
révén szerves részei lehetnek az egészséges táplálkozásnak. Jól
beilleszthetők egyes diétákba és kímélő étrendekbe is. Változatosan
és könnyen elkészíthetők, egyre több modern konyhatechnológiai
eljárással kísérleteznek a vendéglátók. Ma már nem csak halászléként
kell a halas ételekre gondolnunk. A modern konyha hívei is
megtalálhatják a számukra ideális elkészítési módot, akár az otthoni
elkészítésre gondolunk, akár a speciális halételeket felszolgáló
éttermek kínálatára.
A júliusban induló kommunikációs kampány részeként elsősorban
online felületeken és rádiókban találkozhatunk majd a HalPéntek
hirdetéseivel. A most készült rövid animációs film a social média
felületeken érhető el.
Sziráki Bence hozzátette: "A halfogyasztás népszerűsítése mellett
nagyon fontosnak tartjuk, hogy a magyar haltermelés értékeire is
felhívjuk a figyelmet, ezért egy olyan átfogó, a hazai haltermelést
bemutató kisfilmet is készítettünk, amely rálátást ad a halászati és
akvakultúra ágazat működésére és eredményeire.
Kiadó: Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet
(MA-HAL)
-------------------------------------------------------------------
Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait
minden esetben OS jelzéssel használják fel.
Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be
beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben
jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
|
|