OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. július 23., péntek 08:32

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye
    Budapest, 2021. július 23., péntek (OS) - A mai nappal veszi kezdetét a nyári olimpia Tokióban, ahova 169 sportolónk szerzett kvótát. Az olimpia a legfontosabb verseny a sportolók életében, már a részvétel is komoly teljesítmény.

    Magyarország lakosság arányosan az egyik legsikeresebb nemzet az ötkarikás játékok történetében, az újkori nyári olimpián eddig 177 aranyérmet szereztek sportolóink. Az elért eredményeket mindannyian kicsit magunkénak érezzük és büszkék vagyunk, amikor honfitársainkért szól a himnusz.
Arisztotelész azt mondta, hogy az olimpiai játékokon nem a görög városok legerősebb emberei kapják meg a babérkoszorút, hanem azok, akik egyáltalán beneveztek, és ezzel nekirugaszkodtak, hogy győzzenek. Társadalmunk egyik alapvető problémája, hogy közösségi életünkben nincs kellő mértékben jelen a fair play. Ezért is nagyon fontos, hogy Magyarország sportszerető nemzet legyen, hiszen a sport önismeretre, a szabályok betartására, együttélésre tanít, és ezáltal pozitív értékeket közvetít. Az idei tokiói játékok megrendezését a járvány átrendezte, de a résztvevők elszántságát, kemény felkészülését ez sem befolyásolta. Több sportágban is jó esélyekkel indulnak honfitársaink a küzdelemben, mi pedig távolról szurkolunk nekik, hogy a sikerüljön tehetségük legjavát nyújtaniuk.
Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Dr. Simicskó István
a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője


     Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.