2024. április 20. szombat

2021. július 23., péntek 13:37

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. július 23., péntek (OS) - A Nemzetbiztonsági bizottság kormánypárti tagjai ne akadályozzák az igazság kiderülését!

Mint ismeretes, az elmúlt napokban a rendszerváltás óta eltelt évtizedek legkomolyabb lehallgatási botrányára derült fény, amely hatalmas felháborodást váltott ki a magyar társadalomban. A tizenhét ország tényfeltáró újságíróinak összehangolt oknyomozó munkájával felderített információk Magyarország vonatkozásában arra a következtetésre jutottak, hogy az Orbán-kormány több száz magyar állampolgárt – köztük független újságírókat, ellenzéki politikusokat, üzletembereket, ügyvédeket – figyelhetett meg, hallgathatott le. Az ügyet felderítő újságírók közölték azt is: mindez a megfigyelt személyek mobiltelefonjára telepített, Pegasus nevű izraeli kémszoftverrel történhetett meg.

A lehallgatási botrány kirobbanását követően az Orbán-kormány miniszterei egymásnak ellentmondó, mismásoló nyilatkozatokat adtak, nem cáfolva a Pegasus alkalmazását. Ennek nyomán a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke, Stummer János jövő hétfőre összehívta a testületet, tisztázandó a súlyos, példátlan kémbotrány állításait, magyarázatot várva a megjelent információkra. Két miniszter, Pintér Sándor és Szijjártó Péter jelezte is, hogy zárt ülésen ugyan, de hajlandóak a feltett kérdésekre válaszolni.

Kiadó: MSZP Országos Központ