OS Országos Sajtószolgálat
2021. október 23. szombat
Ismertető


2021. július 23., péntek 14:48

Az MSZP Országos Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. július 23., péntek (OS) - Felhívás az erőszak elutasítására

    A hatóságoknak, a döntéshozó politikusoknak meg kell védeniük a magyarországi roma lakosságot és biztosítaniuk kell, hogy senkit se lehessen megkülönböztetni a származása miatt. A hazai és nemzetközi jogban nincs helye a kollektív megbélyegzésnek, kirekesztésnek, büntetésnek. Amennyiben valaki bűnt követ el, legyen az bármilyen származású, vele szemben a törvény erejével kell eljárni. Úgy ahogyan azt – nagyon helyesen – a hatóságok teszik Jászapáti rendbontóival szemben.

Nyomatékosan felhívjuk a hatóságok és a politikai döntéshozók figyelmét a kötelességükre: minden jogi eszközzel meg kell akadályozniuk a most Jászapátiban, de a jövőben bárhol máshol tartandó hasonló megosztó, kirekesztő, rasszista rendezvények megtartását!

Teleki László,
az MSZP kisebbségi ügyekért felelős ügyvivője

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.