OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2021. július 27., kedd 12:53

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2021. július 27., kedd (OS) - Varrodát adott át a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság Tiszaroffon a foglalkoztatottság elősegítésére

    A TEF folyamatosan bővíti a társadalmi felzárkózás, esélyteremtés eszköztárát, ezért azokon a hátrányos helyzetű településeken, ahol kevés a foglalkoztatási lehetőség, saját foglalkoztatási programot indított. Az ún. "termelőműhelyek" létrehozásának második állomása a tiszaroffi varroda működtetése (az első a miskolci házgyár-projekt volt), amelynek köszönhetően 15 fő térhet vissza a munka világába a településen.
A varroda által nyújtott szolgáltatások Tiszaroffon és a térségben hiányszolgáltatásként merültek fel, ami nagymértékben növeli a település hátrányos helyzetű és roma lakosságának foglalkoztatási esélyeit. A műhelyben előállított női és férfi munkaruházati termékeket a TEF elsősorban a saját – hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű emberek számára indított – képzésein használja fel, amely egyúttal a képzésekhez kötelezően előírt munkaruhák költséghatékony beszerzését is eredményezi.
Sztojka Attila főigazgató elmondta, a varroda várhatóan piaci szereplővé alakul majd, és a tapasztalatokat átadva, a program "tiszaroffi modellként" további településeken is alkalmazható lesz.

Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár kiemelte, a TEF termelőműhelyei nemcsak munkahelyek, de a társadalmi felzárkózás lehetőségét is megteremtik.

     Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.