OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 22. szerda
Ismertető


2021. július 30., péntek 09:16

Az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. július 30., péntek (MTI) - Az OSZSZ támogatja a MESZK demonstrációját

    Az sem tántorította el a többséget attól, hogy gyakorolják hivatásukat, amikor a járvány közepén egy, a jogaikat korlátozó törvényt fogadott el az Országgyűlés. A jogviszony változás nem járt a szakdolgozók számára semmilyen előnnyel. Az OSZSZ kezdeményezte, egy EMMI egyeztetésen tavaly novemberben, hogy a szakdolgozók 2022. januári béremelését hozzák előre az Eszjtv. hatálybalépésének idejére. Később más érdekképviseletek is hasonló javaslatot tettek, azonban a kormányzat elutasította ezeket. A szakdolgozók bérfelzárkózását célzó program ugyan javított az egészségügyi munkavállalók kereseti viszonyain, azonban a nemzetgazdasági pozícióján semmit. Az egészségügyi ágazat továbbra sem vonzó a munkavállalók, különösen a fiatalok számára.

Az OSZSZ és tagszakszervezetei támogatják és részt vesznek a nagygyűlésen!

Az OSZSZ kezdeményezi az Egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény 15.§-ban meghatározott Egészségügyi Szolgálati Érdekegyeztető Fórum (ESZÉF) alakuló ülésének sürgős összehívását és a nagygyűlésen elhangzó problémák napirendre tűzését!

     Kiadó: Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.