OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. július 31., szombat 17:08

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. július 31., szombat (OS) - Magyarországon is fel kell készülni a negyedik hullámra

        Magyarországon is fel kell készülni a negyedik hullámra és meg kell tenni minden olyan intézkedést, amit ebben a helyzetben lehet azért, hogy védjük az emberek egészségét és életét – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben videósorozat eheti részében.
     A miniszter a 60 év fölött be nem oltottak kapcsán azt mondta, hogy személy szerint fogják megkeresni az orvosaik őket, és megpróbálják velük megértetni, hogy a saját életük érdekében vállalják az oltást.
     A járványügyi adatokról az orvos-miniszter elmondta, hogy Angliában 5 hét alatt megötszöröződött a fertőzöttek száma. Hollandiában az utolsó 10 napban meredeken emelkedtek a számok – tette hozzá.
     Izraelben is aggasztóak a fertőzés növekedése – folytatta a miniszter – annak ellenére, hogy a lakosság 80 százalék fölött átoltott kétszer Pfizer vakcinával – tette hozzá.
     Teljesen egyértelmű, hogy a kétszer átoltottak körében is növekszik a fertőzés gyakorisága, amiből az következik, hogy a harmadik oltást előre kell sorolni és el kell indítani – hangsúlyozta Kásler Miklós.
     A harmadik oltásról, az EMMI minisztere azt is kijelentette még, hogy nem vagyunk világelsők, – a világ több országában zajlik már, – tette hozzá kiemelve közülük Kanadát, a világ legjobb egészségügyi rendszerével rendelkezik.
     A magyarországi szakmai grémiumok azokat az oltásokat preferálják, amelyik különbözik az első kettőtől – emelte ki.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.