OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. augusztus 2., hétfő 20:05

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt közleménye
    Budapest, 2021. augusztus 2., hétfő (OS) - Az MSZDP önálló listával indul a 2022. évi választáson

    A 131 éves MSZDP-Szociáldemokrata Párt tárgyalásokat folytatott az előválasztást koordináló parlamenti ellenzéki pártok OEVB delegáltjaival. Deklaráltuk, hogy pártunk is a kormány- és rendszerváltásban érdekelt, eltökélt szándékunk az Orbán-rendszer leváltása. A tárgyalások során kifejtettük, hogy pártunk 2022 után önálló szociáldemokrata parlamenti frakcióban gondolkodik, ezért a hatpártiakkal egyenlő esélyeket kértünk az egyéni és a listás jelöltjeink számára (ahogyan annak egy igazságos együttműködésben lennie kellene). Az OEVB delegáltjai a többi párt elnökeinek előterjesztették álláspontunkat, melyre a mai napig nem kaptunk semmilyen választ. A parlamenti ellenzéki pártok ezzel kinyilvánították, hogy nem kívánják, hogy a történelmi MSZDP, Kéthly Anna egykori pártja parlamenti erővé váljon.
Pártunk országos elnöksége ezért úgy határozott, hogy egyre bővülő erőforrásainkat a saját szociáldemokrata országos listába és a szövetséges szervezeteinkkel való együttműködés elmélyítésébe fektetjük. Őszig létre fog jönni egy harmadik pólus, a valódi szociáldemokrata platform. Együttműködést fogunk kötni a Színes Demokratikus Párttal (roma szociáldemokraták) és a Magyar Megújuló Energiahasznosító Tudás Szövetséggel is, így "SZOCIÁLDEMOKRATÁK" elnevezéssel, az MSZDP égisze alatt létre fog jönni a valódi baloldali országos lista.
Lesz alternatíva 2022-ben: a Szociáldemokraták listája!
     Kiadó: Magyarországi Szociáldemokrata Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.