OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2021. augusztus 6., péntek 18:32

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. augusztus 6., péntek (OS) - Megjelent a gyermekvédelmi törvény végrehajtási rendelete

    A Magyarország ellen irányuló intenzív nyomásgyakorlás ellenére a kormány álláspontja változatlan: a magyar gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülők joga. A közlönyben ma megjelenő végrehajtási rendelet szerint, óvoda, iskola közelében nem lehet árusítani, nem lehet az üzlet kirakatába tenni, és a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásban lehet árulni minden olyan gyermekeknek szóló terméket, amely a  születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a homoszexualitást népszerűsíti, illetve a szexualitást öncélúan ábrázolja. A gyermekek védelmében született újabb jogszabály 30 nap múlva lép életbe és betartását a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi majd.

A gyermekvédelmi törvénycsomagot  június 15-én fogadta el az Országgyűlés. A törvénycsomag több  oldalról is gátat szab  a pedofil bűncselekményeknek.  Szigorúbb lett a pedofil bűncselekmények büntetése,  szigorúbbak lettek az elévülés és a feltételesen szabadlábra helyezés szabályai, kibővült a pedofil bűnelkövetőkre vonatkozó foglalkoztatási tilalom.

     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.