OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 22. szerda
Ismertető


2021. szeptember 10., péntek 09:03

Az Ipartestületek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 10., péntek (OS) - 2021. szeptember 9-én került sor az Ipartestületek Országos Szövetségének XXXVIII. Közgyűlésére

        A Lurdy Konferencia és Rendezvényközpontban rendhagyóan indult a közgyűlés. Németh László, az IPOSZ elnöke könnyek között emlékezett Kurucz Zsigmondra, az IPOSZ tiszteletbeli örökös elnökére. Beszédében elmondta, hogy Kurucz Zsigmond társadalmi megbízásokat vállalt a KlOSZ-ban, majd az IPOSZ-ban. A tettvágy, hogy mások boldogulásáért is tegyen valamit, élete végéig nem csillapodott. Tárgyalt a német, osztrák, olasz kézműves kamarákkal. Közben találkozott a világ vezető politikusaival, akik mind elismerésüket fejezték ki azért, amit a magyar iparosok önszerveződésük demokratizálása érdekében tettek. Szakmai és társadalmi munkájának minőségét számos kitüntetés fémjelzi.
     A közgyűlésen főbb napirendi pontok között szerepelt a kitüntetések átadása. Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült Nagy József cipész mester, Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült Mórocz Istvánné könyvkötő mester, A Magyar Kézművességért Díj Arany fokozatú kitüntetésében részesült Gaál Ottó szobafestő-mázoló-tapétázó mester, valamint Jászárokszállás város fejlesztése érdekében végzett példaértékű munkája, valamint a helyi közösségi életben vállalt szerepe elismeréseként a MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT kitüntetésben részesült Csikós László, a Jászárokszállási Ipartestület elnöke.

     Kiadó: Ipartestületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.